Beagle.ro

...pentru iubitorii rasei beagle
Acum este Joi Sep 09, 2010 11:36 am

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Cand?Cat?
MesajScris: Sâm Dec 26, 2009 10:31 am 
SuperBeagle

Eu nu prea am avut fetite printre catei asa ca nu ma pricep.
Cand este prima data cateaua in calduri? Si cat tine? din cat in cat timp? etc.

Mersi :P

Sus
 Profil E-mail  

Subiectul mesajului: Re: Cand?Cat?
MesajScris: Sâm Dec 26, 2009 12:57 pm 
SuperBeagle

Intra in calduri prima data pe la 6 - 7 luni.
O tine aproximativ 21 de zile, + sau - cateva, functie de catelusa.
Intra in calduri o data la 6 luni.
Perioada optima pentru imprechere este intre a 9 si a 13 a zi.
Atentie, s-a mai spus,dar repet: in perioada de calduri toti masculii o simt si automat intra si ei. De aceea, este bine sa fie mai ferita de contactul cu ceilalti catei masculi sau acestia trebuie atentionati. Nu este placut pentru nimeni.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Sâm Dec 26, 2009 1:09 pm 
SuperBeagle

da, eu am un mascul n casa, dar cred ca, cat timp va fi in calduri nu voi venii acasa sau o voi tine in alta parte.
Multumesc mult

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 1:21 pm 
Beagleutz

am si eu o catelusa de 3 luni. nu prea as vrea sa o castrez. Se poate feri cumva de perioada aceasta "in calduri"? eventual sa o inchid undeva?. Care este riscul daca o duc la castrat? astept un raspuns. va multumesc o zi buna

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 8:50 pm 
SuperBeagle

nu este recomandat sa o castrati inainte de prima perioada de calduri , si nu va speriati ca nu o sa innebuneasca , eu am o fetita bichon maltese toy, are 5 ani si am f multi pantalonasi speciali pe care ii pun .. doar sa aveti grija la alti caini , sa o scoateti in locuri mai sigure .

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 8:59 pm 
Beagleutz

am citit azi un topic intreg despre sterilizare dupa ce am postat pe forumul aceasta. Se spunea ca sterilizarea este cea mai indicata pana in perioada "primelor calduri".
Am gasit si acest citat pe http://www.ortovet.ro

Conform celor mai recente şi ample studii medicale:

Tumorile mamare sunt de 3 ori mai frecvente la căţea decât la femeie. Dintre tumorile mamare, sunt maligne 53% la căţea şi 90% la pisică.

Faţă de căţelele nesterilizate,

* căţelele sterilizate înainte de primele călduri (care apar la vârsta de 7-9 luni) au un risc de cancer mamar redus de 200 de ori, iar
* căţelele sterilizate după primele călduri au un risc de cancer mamar redus de 12.5 ori.

sursa: The Merck Veterinary Manual, Eighth Edition, 2003, Merck & Co., Inc., Whitehouse Station, NJ, USA

În plus, sterilizarea prin ovariohisterectomie (eliminarea ovarelor şi a uterului) elimină complet riscul de apariţie a cancerului ovarian sau a piometrului (puroi în uter). Piometrul este o boală frecventă la femelele nesterilizate, este dificil de diagnosticat în stadiile iniţiale, şi prezintă risc letal în stadiile avansate.

În concluzie, cel mai bine pentru sănătatea unei femele, căţea sau pisică, este să fie sterilizată la o vârstă între 3 şi 6 luni (după imunizare şi înainte de primele călduri).

Studiile recente indică o vârstă recomadată similară şi pentru sterilizarea masculilor.

Sterilizarea timpurie nu are efecte negative asupra sănătăţii. Efectele secundare ale sterilizării pre-puberale sunt minore: pe de o parte organele genitale externe îşi reduc mărimea, iar pe de altă parte creşterea oaselor lungi se prelungeşte uneori câteva luni.
Există şi alte avantaje importante ale sterilizării (vezi şi http://www.nafacares.org ):
#masculii de câine castraţi sunt feriţi de bolile prostatei, care apar mai ales la vârstă înaintată
#masculii castraţi sunt feriţi de riscul apariţiei cancerului testicular
#există o corelaţie demonstrată statistic între starea de animal sterilizat şi un nivel redus al agresivităţii. Este adevărat că sterilizarea în sine nu rezolvă automat şi sigur probleme de comportament ale unui animal: acestea se tratează prin efort de dresaj şi educare. Dar este cert, verificat statistic, că incidentele cu oameni muşcaţi de câini implică în 6 cazuri din 10 câini nesterilizaţi. (Vezi, de pildă, http://www.dogbitelaw.com/PAGES/statistics.html .)
#statistic, durata de viaţă creşte semnificativ la animalele castrate.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 9:12 pm 
SuperBeagle

Exista doua variante:
1. doriti pui si atunci o lasati in pace, sa-si duca ciclurile(perioadele de calduri) pana la maturizarea sexuala cand va fi apta sa se imperecheze si sa fete, adica dupa 1 an si jumatate.
2. nu doriti pui si atunci optati pentru castrare.
- "trendul" mai nou in medicina veterinara este de a se castra catelusa inainte de primul ciclu, pentru a impiedica astfel secretia de hormoni, care ulterior pot influenta aparitita cancerului mamar.
- necastrata, riscul de aparitie a cancerului mamar creste cu fiecare perioada de calduri, deci, la un moment dat, trebuie luata aceasta decizie
- daca nu doriti sa o castrati si o mai lasati, exista medicamente care stopeaza perioada de calduri, dar nu ar fi indicate, totusi; cel putin pana nu depaseste perioada de crestere si de maturizare, respectiv 1 an , 1 an si jumatate
Personal nu cred ca ar fi de utilizat in nici un caz. Nu isi au utlitatea, decat pentru noi, care suntem deranjati foarte tare de perioada lor. Insa pe ele nu le ajuta cu nimic.

Catelusa dvs. este foarte mica. La 6 luni va intra in calduri. Pana atunci, va puteti hotara.
Incercati sa gasiti un medic veterinar bun cu care sa va sfatuiti.

Si eu am fetita, peste o luna va implini 3 ani. Am dat-o la monta, dar nu a iesit nimic.
Deja ma gandesc la castrare.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 9:14 pm 
SuperBeagle

Ati postat in acelasi timp cu mine.
Asa este.
Foarte bine ca ati pus articolul. Este util pentru toti cei cu cateluse.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 9:23 pm 
Beagleutz

mi-am dorit un beagle dar nu a fost sa fie, am o fetita brac german in varsta de 3 luni sdi jumatate aproape. Am luat legatura si cu un veterinar bun si mi-a spus ca se poate castra dupa implinirea varstei de 6 luni. Nu vreau catelusi dintr-un singur motiv nu am cui sa-i dau! am citit ca unele catele se ingrasa dupa sterilizare, dar am auzit si destui care spun ca nu s-au ingrasat. Eu nu o tin la bloc, o tin la casa ziua alearga, iar pentru ca akuma este frig afara si este mica doarme in casa. In rest ce sa va spun este o domnisoara rasfatata cu bunul simt la locul lui si cu niste simturi foarte bine dezvoltate, mereu cotrobaie si miroase:)).
Crriss in opinia ta ai crede ca a-r patii cateaua ceva prin sterilizare?

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 10:00 pm 
SuperBeagle

Nu, nu cred.
Am discutat foarte mult cu medicul veterinar si am ajuns la concluzia ca asta trebuie facut. Cancerul mamar este o boala cumplita si daca astfel ii scad riscul, asta e.
Ma mai gandesc insa, daca vrem sau nu pui. Dar nu prea mult, ca trece timpul.
Pot sa spun ca nu este neaparat sa se ingrase, dar exista acest risc. Explicatia este simpla:prin depletia hormonala, se modifica metabolismul.Totul, insa, se poate controla de catre noi prin mancare speciala. Si activitate!
Eu am langa bloc o catelusa maidaneza adoptata de mica, castrata la 6 luni si este o superba: supla, vioaie, inteligenta. Deci, se poate!

Sa va traiasca micuta! Brackul este ca si beagelul, tot de vanatoare....asa ca putem spune ca suntem "in familie"

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 10:11 pm 
Beagleutz

va rog frumos spuneti-mi si mie ceva. Eu am primit-o saptamana trecut si acea persoana care mi-a dat-o i-a facut ultimul vaccin si cel de-al 2-lea pentru varsta de 3 luni, a zis ca trebuie sa-i fac peste 2 saptamani al 3-lea vaccin al "copilariei" dupa cel ce i l-a facut la 3 luni. Stiti cumva cum se numeste? multumesc

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Lun Feb 15, 2010 11:54 pm 
SuperBeagle

eu stiu ca in primul rand e o trauma sa castrezi un pui de catel si da,se ingrasa..se fac mai rele..asta spune si vet.. si stiam de mica ,eu am avut numai femele bichon maltese..si nu aveam voie sa le castrez inainte de prima perioada.. si cu cea care o am acum am probleme ca nu o pot castra niciodata e sansa mare sa nu reziste la anestezie si sa moara fiind atat de mica..

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 12:16 am 
SuperBeagle

Eu nu vreau sa intru intr-o polemica aici. Pana la urma, este decizia fiecaruia.
Incerc insa sa gasesc argumente stiintifice pentru a putea lua o decizie corecta.
Exista, intr-adevar, foarte mult "folclor" pe acest subiect, si imi permit sa spun, din nestiinta.
Atata vreme cat s-a demonstrat ca neoplasmul mamar este influentat de hormonii secretati de ovare, asta spune tot. Exact asa este si la om. Iar in ceea ce priveste cancerul, din nefericire, cam seamana destul de bine.
Ca noua nu ne convine sa traumatizam catelusa, ca ne este foarte greu stiind ca ii este ei greu, asta este altceva. Este insa o gandire afectiva, cu sufletul, iar nu cu creierul.

Eu trebuie sa iau o decizie si pentru Aby a mea, anul acesta. Daca vreau sa o mai dau la monta, o castrez dupa aceea. Daca nu, o castrez si gata. Cu cat inainteaza in varsta, cu atat influenta hormonala este mai importanta, asa ca asta e.

S-a mai discutat in topicul "monta" deja despre asta. Este o mare responsabilitate. Si vorbim despre un numar destul de mare de pui la aceasta rasa.

Becky, frumusetea bicolora, este castrata. Puteti sa vizionati topicul ei, unde sunt si poze cu ea operata. Dar si poze de acum. Si puteti sau putem sa cerem o parere si stapanilor ei.

Pentru Mihai:referitor la vaccin, imi pare rau ca nu stiu cum se numeste, dar nu are importanta. Este cu siguranta un vaccin polivalent, la care se mai adauga inca unul, conform schemei de vaccinare. Exista mai multe denumiri, functie de firmele producatoare.
Medicul veterinar stie cu siguranta si il va trece si in carnet.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 1:31 am 
SuperBeagle

of..frumoasa de aby chiar ar fi pacat sa nu aiba puiuti..si becky trebuia sa aiba la cat de frumoasa e..
si eu as vrea sa o castrez pe bonnie..insa e risc foarte mare..

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 9:52 pm 
Beagle proapat

va rog ajutati-ma vreau sa dau la imperechat un mascul pe nume bruno are 2 ani si mie frica sa nu ii dauneze ca nu a mai fost dat pana acuma .sunt din bucuresti pentru contac ecstasy_new_yorkers@yahoo.com

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mar Feb 16, 2010 10:15 pm 
SuperBeagle

Sebastian scrie:
va rog ajutati-ma vreau sa dau la imperechat un mascul pe nume bruno are 2 ani si mie frica sa nu ii dauneze ca nu a mai fost dat pana acuma .sunt din bucuresti pentru contac ecstasy_new_yorkers@yahoo.com

De ce sa-i dauneze? Este ceva normal. Nu i se poate intampla nimic...decat sa-i gasesti o catelusa care intra in calduri.
Inainte de asta, sa treci insa pe la medicul veterinar, sa-i ceri niste sfaturi despre monta. Trebuie neaparat.
Succes!

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Feb 17, 2010 8:38 pm 
SuperBeagle

Ok, deci m-am hotarat sterilizarea este pentru mine.
Dar o singura frica am, sper sa nu i se modifice personalitatea, nu vreu in catel domol si linistit...
Ce crede-ti?

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Mie Feb 17, 2010 10:13 pm 
SuperBeagle

Nu cred, sincer.
Dar, asta este. Daca vi s-ar spune ca asa se va intampla,nu ati mai castra-o?
Exista niste lucruri pozitive si niste lucruri negative. Trebuie sa la cumpanim si sa facem ce este mai bine pentru ele. Adica unde cantareste mai mult.
Eu sigur o voi castra pe Aby, dar nu stiu exact cand. Parca as vrea sa mai incerc o data monta.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Feb 21, 2010 11:23 pm 
SuperBeagle

Ai dreptate Criss,si doctorii carora le-am cerut noi parerea despre acest subiect,au fost de parere ca daca nu am sterilizato inainte de prima perioada de calduri, e bine pentru sanatatea ei sa faca pui o data ,sa alapteze in felul asta eliminind riscul de cancer mamar.
Nessie a facut o mastita dupa prima perioada de calduri,am tratato si acum e bine,dar ne-am facut o mie de probleme.A mai patit cineva asta?

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Vin Mar 12, 2010 10:17 pm 
Beagle proapat

ma referam sa nui dauneze daca nu este dat la imperechat ,asa am auzit :D

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 20 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]