Beagle.ro

...pentru iubitorii rasei beagle
Acum este Joi Sep 09, 2010 9:12 pm

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Dresaj la joaca cu alti caini
MesajScris: Sâm Ian 30, 2010 9:44 pm 
SuperBeagle

De cateva zile noi ne-am gasit o "gashca" de prieteni.
Suntem 4: Tara, Toto (Beagle), Nera (Cane Carso) si Scarto (Bull Terrier).
Toti sub 6 luni.
Se joaca toti, fug unii dupa altii, toti cu toti, dar incepem sa avem o mica problema, cel putin dupa mine.
Se indeparteaza cainii si greu ii facem sa se intoarca inapoi.
Cei mai mari, Cane Carvo, vine, si dupa ea vin de obicei si retsul. Dar cand cei doi Beagle pleaca mai greu.
Tara inca cum e mica vine cand vede ca e departe, dar vroiam sa vad daca stit-ti vreo metoda? Aveti vreo sugestie?
Eu m-am gandit ca o sa ii cumpar ceva recompense bune bune si o sa o recompensez cu ele numai afara pt chestia asta.
Mi se pare un lucru foarte important!!!

Voi ce spune-ti?

Sus
 Profil E-mail  

Subiectul mesajului: Re: Dresaj la joaca cu alti caini
MesajScris: Sâm Ian 30, 2010 10:40 pm 
SuperBeagle

eu as zice nu beagle fara lesa... sau doar daca e f dresat si putin mai matur . nu stiu incercati cu recompensele, dar sa aiba miros ca sa le simta de mai departe. succes :D

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Ian 31, 2010 12:22 am 
Beagleutz

Trebuie lucrat intai separat de ceilalti caini, acolo atractia e prea mare si nu va asculta. Insist pe ideea asta pentru ca problema principala nu e ca nu "merge", ci ca il inveti sa NU vina cand il chemi, pentru ca aude chemarea, dar nu poate veni (e prea interesat de ce face) si invata ca e ok sa nu vina cand e chemat. Legat de asta, cheama-l intai doar cand stii ca va veni; daca ti se pare ca e prea ocupat cu ceva, nu-l chema, mergi si ia-l, daca trebuie.

In afara de recompense cand il chemi, du-l intr-un tarc (sau orice inchis, sa nu aveti probleme), atrage-i atentia cand se indeparteaza si fugi de el, va veni glont dupa tine, recompensa cand te ajunge, laude, etc. Similar, cand se indeparteaza, ascunde-te si striga-l, apoi lasa-l sa te caute/gaseasca. Cele 2 il vor invata sa fie mai atent la tine ca sa nu te piarda din ochi si ca e bine sa vina la tine.

Repeta figura de fiecare data cand vine singur la tine, mai ales daca vine de la joaca cu ceilalti, ca sa vada ca ai remarcat si apreciezi efortu lui.

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Ian 31, 2010 9:43 am 
SuperBeagle

Dupa raspunsuri, vad ca am omis multe lucruri.
Cioco, eu o las libera de mult. Cand suntem numai noi doua, vine de fiecare data cand o chem, si nu se indeparteaza niciodata mai mult de 10-15 m de mine.

Hamu-ha, pana acum cand am chemat-o, am incercat cum ai spus tu sa o chem numai cand nu se juca cu cateii si putea sa fie atenta la mine.
De obicei o chem pe un ton vesel, bat din palme, etc. si ma observa si vine fugind, numa ca trece pe langa mine si se opreste la 1 m de mine; cred ca deja are impresia ca de fiecare data cand ma apropiu de ea ii voi pune lesa sa mergem acasa.
Dar de venit vine 3/5 ori sa spun.

Nu aveti vreo sugestie de "recompensa" ce as putea sa ii dau?

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Ian 31, 2010 12:41 pm 
SuperBeagle

hmm king adora betele cum sunt cele pt calciu , dar cu aroma de curan a si mai e cv care nici nu are grasimi adica poti s ii dai mai multe Boxby mini de la proline pet food asta scrie pe ele au mai multe forme , lui king ii plac bucatelele rotunde care sunt unele cu vita si unele cu pui.. o sa vezi ca au un miros mai tare(chiar miros bine) si sigur nu o sa te refuze :lol:

Sus
 Profil E-mail  

MesajScris: Dum Ian 31, 2010 2:29 pm 
SuperBeagle

oky, mersi frumos, o sa fac o vizita la un pet store sau mol sau ceva :P

Sus
 Profil E-mail  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 6 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]